Hver syvende danske pokerspiller blæser på licens
Da det danske de facto spillemonopol endeligt ophørte ved udgangen af 2011, indførte de danske spillemyndigheder istedet en licensordning, der skulle sikre de danske forbrugere både sikkerhed og skattefrihed ved online gambling. Rigtig mange af markedets største udbydere inden for både sportsbetting, kasino og poker fik senere tildelt en sådan licens, og har siden siddet på størstedelen af markedets omsætning herhjemme.
Det har imidlertid på intet tidspunkt været ulovligt at lægge sin action hos firmaer uden licens, og det har udbydere som Pinnacle Sports på bettingsiden og Winamax på pokersiden nydt godt af. Nu viser en ny undersøgelse fra Danish Online Gambling Association (DOGA), at næsten en femtedel af al online gambling ligger hos udenlandske udbydere uden licens.
Undersøgelsen er et sammenkog af de besvarelser, som mere end 1.000 spilleglade danskere har foretaget om deres spillevaner og forhold til den danske licens-model. Her fremgår det blandt andet, at selvom det “blot” er 8 procent af de fremspurgte, der har spillet hos udbydere uden licens indenfor de sidste tre måneder, så lægger de væsentligt mere volume end de, der spiller på udbydere som Danske Spil.
Faktisk anslår DOGA, at 13 procent af den danske omsætning på gambling aldrig bliver beskattet, da den ryger i lommen på udbydere uden licens, mens tallet på poker er hele 19 procent. Det bekymrer formanden for DOGA, Morten Rønde.
”Undersøgelsen understøtter konklusionen af den forrige undersøgelse, nemlig at det sorte marked i Danmark er en realitet. Antallet af dansker, der spiller hos “sorte” udbydere er lille, men de spillere, som spiller hos de sorte udbydere, spiller for store pengebeløb”, siger han og fortsætter.
“Det kan ikke understreges nok at denne problemstilling må tages seriøst. Vi bliver nødt til at se meget nøje på, hvorfor der stadig er så mange danske spillere, der gør brug af spilleudbyderne på det sorte marked, og hvad der kan gøres for at opmuntre spillerne til udelukkende at spille hos de autoriserede spilleudbydere”, lyder det.
Undersøgelsen påpeger også, at 69 procent af danskerne stiller sig positive eller meget positive overfor, at det for fremtiden kun skal være virksomheder med dansk spillelicens, der udbyder spil herhjemme.