Pokerklubberne ligger som forbundet har redt

Galten Kortklub – lukket. RPC Ringsted – lukket. Vesterbro Pokerklub – lukket. Og repræsentanter fra dette lille udpluk af de lukkede danske pokerklubber fortæller alle den samme historie: Reglen om indbetalingstidspunktet i forhold til at spille pokerturneringer i de lovlige danske pokerklubber er forfejlet: Spillerne gider ikke indbetale dagen før. Og især de ældre spillere er blevet skræmt langt væk af, at betalingen skal foregå elektronisk. Det står lysende klart, at de lovlige danske pokerklubber lider, og det er især reglen om indbetalingstidspunktet, der gør ondt.

Men ifølge Frederik Hostrup kunne denne regel i lovgivningen være helt undgået. Det er slet og ret sløseri fra Dansk Pokerforbunds side, at lovgivningen er, som den er.

”Det er forbundets egen skyld, at loven ikke blev bedre. Det er der to gode grunde til. Den første er, at Dansk Pokerforbund faktisk havde opnået en status, hvor vi blev bedt om at komme med et høringssvar til det lovforslag, der skulle til behandling i Folketinget. Det betyder konkret, at hvert eneste folketingsmedlem ville få mulighed for at læse kommentarerne fra alle de forskellige instanser i sagen: Danske Spil, Kasinoforeningen og altså også fra Dansk Pokerforbund. Men Dansk Pokerforbund valgte ikke at komme med et høringssvar. Og når man har kæmpet sig frem til at blive så accepteret, at man rent faktisk bliver inviteret til at lave et høringssvar, så er det for dårligt, at det ikke bliver lavet.”

Hvem har ansvaret for, at det høringssvar aldrig blev lavet?

”Det har Dansk Pokerforbunds bestyrelse og Bent Almskou, der var formand.”

Vi missede chancen

Frederik Hostrup går videre til grund nummer to:

”Det sidste jeg gjorde, da jeg var formand, var, at jeg udnævnte Henrik Hoffmann – advokaten, der også har kørt min sag – til at sidde i det udvalg, der havde med sagen at gøre (Folketingets Udvalg om Hasardspil, red.). Det gjorde jeg ud fra en betragtning om, at han, som jurist, ville være et bedre talerør for pokerens sag end jeg ville være som partshaver. For når jeg som partshaver siger noget, bliver der altid trukket noget fra, for alle ved jo godt, at jeg bare ønsker de bedst mulige forhold for pokeren. Så jeg udpegede Henrik Hoffmann, fordi Dansk Pokerforbund havde fået lov til at udpege en til det udvalg. Derefter aftalte jeg med den kommende formand, Bent Almskou, at der før og efter hver møde i udvalget, skulle holdes møde med Henrik Hoffmann. Der blev holdt nul møder i løbet af de cirka 18 måneder, denne proces stod på,” siger Frederik Hostrup med en let hovedrysten. Og han uddyber:

”Der missede forbundet chancen for at påvirke det lovforslag, som klubberne lider under i dag. Jeg er sikker på, at hvis Dansk Pokerforbund havde levet op til deres ansvar, så havde vi i dag haft en bedre lovgivning. Man ligger som man har redt.”

 

Baggrund

Slowplay.dk fik mandag den 12. september en snak med Frederik Hostrup i Dan Turélls barndomsby, Vangede. I de næste fire dage kan du læse fire forskellige historier om og omkring Frederik Hostrup.

Frederik Hostrup har i den grad været en markant figur inden for dansk poker. Den ultrakorte version er, at han er tidligere formand i Dansk Pokerforbund, frontfigur for flere pokerklubber, med Ordrup Pokerklub som den bedst kendte, og så har han ikke mindst ført pokerens sag i byretten, Østre Landsret og endelig Højesteret.

Som pokerspiller er Frederik Hostrup bedst kendt for at have vundet Party Pokers store søndagsturnering et utal af gange, og for – mildt sagt – ikke at have samme tur i den, når disciplinen hed online cashgames.

I morgen får du del 2 af Slowplays historie om Frederik Hostrup.