De gyldne tider er forbi

Frederik Hostrup skal her i sidste del af Slowplays historie i fire dele udsættes for en god, gammeldags gang revolverjournalistik om lidt af hvert. Og han har bare værs’go at svare!

Hvem er den bedste pokerspiller i Danmark?

”Theo Jørgensen er den bedste pokerspiller herhjemme, det kan der ikke være tvivl om. Han vinder stort hvert eneste år, og han har fundet ud af at tilpasse sig de unge. Han har også fået lagt så meget til side, at han er sikret resten af livet, og det er en stor præstation. Jeg kan huske at selv før, der var noget, der hed online-poker, tog Theo stadig 8 ud af 10 potter, når vi spillede Omaha. Og vi vidste ikke, hvordan han gjorde det.  Så er der Gustav, men hvor er han? Hvad er der sket med ham? Det ved vi ikke. Gustav er jo nok mere gambler end Theo, men man ved aldrig rigtig med Gustav.”

Der er mange, der tror, at pokeren er ved uddø. Hvad tror du?

”Den er i hvert fald ved at finde et lavere niveau – og det bliver nok også endnu lavere end i dag. Men at det skulle uddø, det tror jeg ikke. I dag står desværre klart, at pokeren ikke har fået fat i danskerne sådan som man kunne håbe. Det er ikke blevet et spil, som alle har prøvet, og som man spiller i familien. Som jeg ser det, er det ved at blive et baggårdsspil igen – lidt taberagtigt, faktisk. Chancen var der for at gøre poker til et alment accepteret spil, men det glippede. Jeg tror, at vi om et par år ser et lavere, men mere stabilt niveau.”

Mange danskere, der klarede sig godt for få år tilbage, giver i dag udtryk for, at de har det svært. Hvad tænker du om det?

”Man må konstatere, at de gyldne tider er forbi. For nogle år tilbage kunne rigtig mange danskere slå spillet online, alle kunne få et job inden for branchen og sponsoraterne sad løst. I dag ringer vennerne ikke længere og spørger om vi skal spille EPT San Remo, nu er det i stedet ’skal vi til Malmø og spille 2.000 kroners-turnering?’,” griner Frederik, og tilføjer:

”Og det er også sundt nok. Folk har siddet og spillet om nogle penge, som de ikke er i nærheden af at spille om i dag, men i bund og grund handler det om, at de skal have det sjovt med at spille poker. Jeg kan have det lige så sjovt ved at spille en 2.000 kroners i Malmø, som jeg i gamle dage havde ved at spille en EPT-turnering. Pokeren rummer den glæde, og det er først og fremmest derfor, at pokeren vil blive med at eksistere som spil.”

Du har selv spillet masser af dyr poker – er der noget, du fortryder i den forbindelse?

”Da jeg var på toppen rent økonomisk havde jeg million kroner – mere var det ikke. Jeg har levet godt i 10 år, jeg har været rundt og opleve en masse ting, jeg har ikke behøvet at gå på arbejde og det var en fantastisk tid. Der var da måske nok nogle Omaha-spil på Full Tilt, som jeg skulle have holdt mig fra. Jeg kan huske engang, hvor jeg havde syv borde åbne – niveauet var $10/$20 og $25/$50. Pludselig havde jeg sets og farvetræk på en masse borde, og jeg røg ind med pengene på alle bordene og jeg tabte dem alle sammen. Der røg noget i stil med $60.000 på ti minutter. Det var nok ikke så smart, men sådan havde jeg jo nok ikke tænkt, hvis jeg havde vundet de hænder.”

 

Baggrund:

Slowplay.dk fik mandag den 12. september en snak med Frederik Hostrup i Dan Turélls barndomsby, Vangede. Dette er fjerde og sidste del af historien.

Frederik Hostrup har i den grad været en markant figur inden for dansk poker. Den ultrakorte version er, at han er tidligere formand i Dansk Pokerforbund, frontfigur for flere pokerklubber, med Ordrup Pokerklub som den bedst kendte, og så har han ikke mindst ført pokerens sag i byretten, Østre Landsret og endelig Højesteret.

Som pokerspiller er Frederik Hostrup bedst kendt for at have vundet Party Pokers store søndagsturnering et utal af gange, og for – mildt sagt – ikke at have samme tur i den, når disciplinen hed online cashgames.