Det var en blodprop i hjertet
I sommeren 2009 bakkede Højesteret med dommerstemmerne 3-2 op om Østre Landsrets dom: Poker er hasard, og Frederik Hostrup blev dømt for at arrangere ulovligt hasardspil på et offentligt sted. Frederik Hostrup var samtidig under heftig beskydning fra store dele af det danske pokermiljø, der groft sagt anklagede Frederik Hostrup for at rage til sig, hvad der rages til sig kunne.
Det var den sommer, at regningen kom.
”Jeg var i forvejen på hospitalet, fordi jeg havde det, der hedder en fistelgang i ballen. Den skulle opereres væk. Og da jeg lå deroppe skulle jeg have taget en blodprøve. Der stod tre-fire sygeplejersker, og de kunne simpelthen ikke stikke mig i armen. Den var helt mærkelig. Det viste sig simpelthen, at jeg havde fået en blodprop i hjertet, og jeg røg straks over på hjerteafdelingen. Jeg tilbragte i alt halvanden måned på hospitalet, og i dag får jeg så bare noget blodfortyndende medicin, og det er ganske normalt,” siger Frederik Hostrup.
Så du var ikke helt ude på kanten?
”Nej, det var jeg ikke. Men det var et vink med en vognstang. Jeg er ikke selv i tvivl om at mit helbred blev påvirket af de beskyldninger, jeg blev udsat for. Når man brænder for noget – som jeg gør – så tager man det også med sig hjem. Kritikken af mig og min person gik dybt ind i min sjæl. Det satte mit stressniveau voldsomt op, og den mediestorm, som jeg pludselig stod i, oplevede jeg ikke som noget specielt morsomt. Jeg tog det meget nært. Der var en periode, hvor jeg ofte som det første om morgenen, tjekkede hvem der nu havde svinet mig til,” siger Frederik Hostrup.
Fit for fight – sådan da
Frederik Hostrup sidder udenfor – foran biblioteket i Vangede, hvor efteråret er begyndt at sætte ind. Temperaturen siger cirka 17 grader, vinden er frisk, og Frederik Hostrup har farve i kinderne, og ser i det hele taget ud til at være sund og rask.
”Jamen, jeg er skam fit for fight. Måske ikke til at blive Martin Wendts udfordrer i hans første professionelle boksekamp, men jeg er jo så også 12-13 år ældre,” griner Frederik Hostrup, og tilføjer:
”På mange måder tror jeg, at det har været godt for mit helbred at slippe væk fra hele den storm, der var om min person. Jeg er et meget passioneret menneske, og pokerens situation i Danmark har betydet meget for mig i mange år. Det betyder faktisk stadigvæk meget for mig, men nu har jeg sagt farvel og tak til at stå forrest på øretævernes holdeplads, og det har jeg det godt med.”
Baggrund
Slowplay.dk fik mandag den 12. september en snak med Frederik Hostrup i Dan Turélls barndomsby, Vangede. Vi bragte del 1 i går, og i morgen og torsdag kan du læse del 3 og del 4.
Frederik Hostrup har i den grad været en markant figur inden for dansk poker. Den ultrakorte version er, at han er tidligere formand i Dansk Pokerforbund, frontfigur for flere pokerklubber, med Ordrup Pokerklub som den bedst kendte, og så har han ikke mindst ført pokerens sag i byretten, Østre Landsret og endelig Højesteret.
Som pokerspiller er Frederik Hostrup bedst kendt for at have vundet Party Pokers store søndagsturnering et utal af gange, og for – mildt sagt – ikke at have samme tur i den, når disciplinen hed online cashgames.
I morgen får du del 3 af Slowplays historie om Frederik Hostrup.