Hong Kong Tom taler ud om The Big Game i Macau
Den Hong Kong bosatte forretningsmand Tom Hall – også kendt i pokermiljøet som “Hong Kong Tom” – har længe været nogle af omverdenens eneste øjne og ører i det kæmpedyre Big Game i Macau, som ofte tiltrækker asiatiske milliardærer og poker pro’er fra andre verdensdele.
Nu har PokerNews haft mulighed for at fritte “Hong Kong Tom” for information om det store spil i Macau, og mens han ikke var i stand til at gå i detaljer, kastede han dog nyt lys over det hemmelighedsfyldte cash game.
“Jeg vil gætte på, at siden vi startede har der været et sted mellem 100-150 spillere, som har spillet med på et eller andet tidspunkt. Der er en kerne på 10-20 spillere, som spiller regelmæssigt en gang hver måned, og 3-4 som spiller stort set hele tiden, når de er i Macau. Der skiftes hele tiden ud i deltagerne, men som regel roterer pro’erne og lokale – som regel junket udbydere i Macau, som hører om spillet og elsker at gamble – popper regelmæssigt op til nogle få sessioner”, siger Tom Hall, da samtalen drejer sig om, hvem der spiller med i det formodentligt dyreste live cash game i verden.
Tom Hall fortæller også, at spillet altid er Texas Hold’em No Limit, selv om enkelte gutter en gang imellem afviger til at spille PLO – dog for meget lavere stakes.
Læs også: Tom Hall om Big Game i Macau: – Holy sh*t, hvad foregår der her?
Det er et næsten-privat spil
Siden det store spil begyndte i Macau for omkring tre år siden, har vi hørt spredte fortællinger om, at det ikke er alle og enhver, der er velkomne i det store spil. F.eks. siger rygterne, at Patrik Antonius ikke får lov at spille med, fordi han ganske enkelt er for nittet.
Men er det virkelig så svært at få plads i Macaus Big Game?
“Det afhænger af forskellige ting. Hvis der er nogle spritnye lokale spillere som giver deres held et skud – gutter som er helt nye til spillet og relativt uerfarne – kan der være en sindssygt lang venteliste selv blandt “regulars”, hvorimod på andre tidspunkter hvor kernen af regulars er væk på forretningsrejser eller spiller en high roller turneringer et andet sted i verden, er stort set alle og enhver velkomne, da de tilbageværende gutter bare gerne vil spille”, siger Tom Hall og uddyber:
“Det er et næsten-privat spil, så du kan ikke dukke op og regne med at få lov at spille med, specielt som pro. Proerne bliver som regel introduceret gennem en pro, som har spillet før, eller gennem Winfred Yu som organiserer spillet. Forretningsmænd der gæster Macau får som regel altid plads”.
Læs også: Ivey: – Spillene i Macau er blevet hårdere
Den tidligere verdensmester Greg Merson har ved en lejlighed udtalt, at der kun må sidde én hvid spiller ved bordet på ethvert givent tidspunkt, men det mener Tom Hall ikke er sandt.
“Jeg tror ikke det har noget at gøre med hudfarve. Det handler mere om, hvorvidt spilleren er pro eller ej. De samme restriktioner gælder for vestlige såvel som asiatiske pro’er. Igen, det kommer an på hvilke regulars der spiller, og om der er nye lokale som spiller. Jeg vil gætte på, at der i gennemsnit er en eller to pro’er på et 9-handed bord. Engang imellem spiller vi 10-handed, men det er sjældent (fordi der ikke er plads nok pga. alle chipsene på bordet)”, siger Tom som også fortæller, at der fornyligt var 3 pro’er ved bordet på samme tid. Det kostede i øvrigt Tom Hall $6000 i væddemål i en tråd på 2+2, da han troede der kun var to.
Nogle gange er der ikke plads til flere spillere, pga for mange chips på bordet, siger Tom Hall som tidligere har delt dette billede fra The Big Game i Macau.
“I fold, show cards please!”
Har du penge, så kan du få. Sådan lyder en gammel talemåde, og det gælder tilsyneladende også for The Big Game i Macau. For her hersker der nemlig nogle særlige “uskreve regler”, som man formentlig ikke ser andre steder på kloden.
“Jeg vil ikke kalde dem regler, men der er nogle nuancer i spillet, som nogle gange overrasker pro’er eller nye spillere, når de spiller første gang. Enkelte rige lokale begyndere vil bede om at se en pro’s kort, hvis de har foldet til et stort turn/river bet, og pro’erne er mere eller mindre tvunget til at vise den specifikke spiller sin hånd. Han vil så kigge på kortene og ikke kommentere på det yderligere”, siger Hall og fortsætter:
“Dette kræver små justeringer i strategien fra pro’ernes side, men når de husker på, at de stadig er betydelige favoritter i spillet, viser de selvfølgelig gerne op og det hele bliver gjort med godt humør”.
Læs også: Macau bare vokser og vokser
Sjoveste slowroll nogensinde
Tom Hall fortæller også, at der generelt er højt til loftet, når det kommer til ting som i den vestlige verden kan få folk op i det røde felt. Såsom slowrolling.
“Jeg kan ikke huske at nogen nogensinde har kaldt tid på nogen. Hvis nogen er i tanken, vil de andre spillere bare se TV, spille på deres telefoner, forlade bordet og småsludre eller lignende. Man ser heller ikke ned på slowrolling, og nogle gange er det anledning til stor morskab”, siger Hall og fortsætter:
“En af de sjoveste jeg kan huske, var da en spiller var all in, og den anden fyr tanker i evigheder, for derefter at rejse sig op og gå på toilettet. Han er væk i omkring 5 minutter og da han kommer tilbage caller han med the stone cold nuts. Dette blev taget med højt humør”.
Læs også: Viffer rykker til Macau: – Selv JRB er favorit herovre
De fleste pro’er er staked eller har solgt andele
Der spilles om kæmpestore summer i Macaus Big Game – det ved de fleste – men hvor meget taber og vinder de reelt? “Hong Kong Tom” fortæller, at han mener det største beløb som er både tabt og vundet i en session, svarer til omkring $12.8 mio (HK$100 mio.).
“Alle de lokale regulars spiller som regel for deres egne penge, hvorimod de fleste pro’er enten er staked eller har solgt action i et vis omfang. Det er nok smart nok, når man tager spillets størrelse og swings i betragtning”, siger Hall.
Læs hele interviewet med Tom Hall på PokerNews, hvor han også taler om hvorvidt det store spil i Macau stadigt vokser, hvem der skal have æren for at spillet kom op at køre og meget, meget mere.