Joe Hachem råber vagt i gevær: – Poker er ved at dø
Det store pokercirkus er i disse dage rullet ind på Crowns Casino i Melbourne i forbindelse med Aussie Millions, og det giver naturligvis taletid til den lokale helt og tidligere verdensmester anno 2005, nemlig den libanesisk fødte australier, Joe Hachem.
Hachem lider af en sjælden blodsygdom, og derfor opgav han i 2002 sin karriere som kiropraktor og kastede sig i stedet over pokerspillet fuld tid. Tre år senere kunne han skrive “verdensmester i poker” på C.V.’et, da han vandt World Series of Poker Main Event og $7.5 mio.
I et spritnyt interview med BluffMagazine Down Under taler Hachem om en række tidligere verdensmestre i poker, og her får specielt Jamie Gold og Jerry Yang en hård melding med på vejen fra australieren.
“Personligt, hvis jeg skal være ærlig, så synes jeg at Jamie Gold og Jerry Yang tilsammen ødelagde verdensmester-arven. Efter Jerry Yang har alle verdensmestre været under 25 år. Så det er unge mænd. De er på toppen af deres lidenskab for at spille. De har ikke etableret sig selv med en familie, og de er måske ikke parate til at være den ambassadør som jeg selv, Greg Raymer og Chris Moneymaker var”, siger Hachem som derefter fortsætter interviewet med at fremhæve Jonathan Duhamel som sin yndlingsmester efter sig selv.
“Jeg husker et af de første interviews han lavede. Han var beæret over at have vundet. Og det betød meget for ham at vinde verdensmesterskabet – ikke bare at vinde pengene.”
Hachem fortæller herefter, at da han selv vandt WSOP Main Event i 2005, var det mere titlen end pengene der betød noget for ham.
“At blive kaldt verdensmester er at være verdensmester i resten af dit liv. Og at have det privilegie at rejse rundt og sprede ordet og rygtet om det spil du elsker – jeg er stadig beæret. Og jeg vil gøre det til den dag jeg dør. Jeg elsker spillet så meget”, siger eks-verdensmesteren i interviewet og fortsætter:
“Det gør mig faktisk ked af det, når jeg ser hvad der sker med poker i dag. Der er så mange unge, geniale folk i spillet i dag, som kun er i spillet for pengenes skyld. De kunne ikke bekymre sig mindre om noget-som-helst. Men helt personligt, så gør de nævnte personer jo ikke noget forkert. De er bare unge knægte. De er gode mennesker. De er gode mestre. Og ingen kan tvinges til at gå ud og være fanebærer”, siger Hachem.
Poker er ved at dø
Australieren mener dog, at der noget helt grundlæggende galt med pokersamfundet i dag, og han vil gå så langt som at sige, at poker er ved at dø.
“Poker er ved at dø, og grunden til den dør er, at det ikke længere er sjovt for folk at spille. Alle disse unge genier ved bordet, som ikke siger et ord og bumhunter alle fiskene. Så snart fisken forlader bordet, breaker spillet. Grunden til at folk nyder at spille poker, er fordi de spiller for at have det sjovt. Folk har tabt deres penge til professionelle spillere i poker i årevis. Men de elsker at gøre det. Bare se på Antonio Esfandiari, glimrende eksempel. Alle de store fisk kan lide at spille med ham, fordi han er underholdende. De er da ligeglade med pengene. De vil ikke føle sig truet, og føle sig som om de ikke er ret gode”, siger Hachem og fortsætter:
“Og den generelle befolkning… Når de ser poker i tv nu om dage, er det ligesom at se på maling der tørrer. Udover de hardcore pokerspillere, hvem er så interesseret i hvad hans check/raise-ranges er? Who gives a shit? Befolkningen vil vide hvad der får ham op at køre. Hvilken type person er han? Hvad gør ham sur? Hvor godt tackler han nederlag? Hvordan tackler han sejre? Er han et godt menneske væk fra bordene? Hvad er hans baggrund? Det er den slags som gjorde poker offentligt i første omgang”, siger Hachem.
Man kan være enig eller uenig i Hachems meninger, men selv er han ikke i tvivl om hvem der bærer en stor del af ansvaret for, at poker udvikler sig i den rigtige retning. Det gør nemlig de nye unge verdensmestre.
“Jeg vil sige til Ryan (Riess, red.), Greg (Merson, red.) og alle de unge brilliante spillere: ‘Det er I nødt til at tænke på’. Og jeg er måske lidt hård, men jeg synes det er deres ansvar”, siger Hachem som slutter af med at sige, at flere af de tidligere verdensmestre er løsnet lidt op i deres kedelige image i takt med alderen og erfaringen, og at det derfor formentlig er et spørgsmål om modenhed.
Du kan se hele interviewet med Joe Hachem herunder, hvor han altså taler om forskellige WSOP mester igennem tiderne, vigtigheden af ambassadørrollen og hvordan han mener vi kan genoplive pokerspillet som helhed – et spil han føler er ved at dø langsomt ud.