Marcin Horecki vandt MicroMillions leaderboard to gange: – Mental forberedelse er det vigtigste
MicroMillions er lig med kæmpemæssige felter med tusindevis af spillere, og det kræver både dygtighed, udholdenhed og held at vinde bare ét event. Men hvad kræver det så at vinde MicroMillions leaderboardet, som lister spillerne i rækkefølge efter hvor godt de har klaret sig samlet set igennem serien?
PokerStrategy.com har fanget den polske Team PokerStars Pro Marcin “Goral” Horecki til en snak om netop dét, for hvis der er nogen der ved hvad det kræver, så er det Horecki. Han har nemlig vundet MicroMillions Player of the Series to gange ud af de blot 4 foregående MicroMillions serier.
“At vinde MicroMillions Player of the Series titlen er naturligvis hårdt arbejde, da serien har 100 events, som kører 10 dage i træk og turneringerne kører 24 timer i døgnet. Jeg tror at kun et par hundrede spillere rent faktisk spillede nok events til at have chancen for at vinde leaderboardet. De fleste af de hundredetusinder af hobbyspillere deltog i langt færre events end jeg gjorde, så jeg tror, jeg måske slog 200-500 spillere som gik efter leaderboardet”, sagde Horecki som også afslørede, at han elsker udfordringen, konkurrencen og bare dét at spille poker, hvorfor jagten på leaderboard-titlen er perfekt for ham.
“Selvfølgelig vil jeg også gerne vinde en enkelt turnering, ligesom jeg gjorde, da jeg vandt leaderboardet anden gang, men da der er mere end 100 events, vil ingen huske alle 100 vindere. Til gengæld kan der kun være én leaderboard vinder”, sagde den polske turneringshaj, som også gjorde det klart, at gevinsterne på leaderboardet er ret store i forhold til de lave buy-ins i turneringerne, så det giver god mening at gå efter titlen.
Læs også: Vinderens guide: Sådan smadrer du MicroMillions
Vinderen af MicroMillions leaderboardet i år får en $5,200 2013 WCOOP Main Event Ticket, mens nr. 2 – 10 får en $1,050 2013 WCOOP Ticket. Nr. 11 – 50 stikker afsted med en $215 2013 WCOOP Ticket for indsatsen i MicroMillions serien.
Prop bets sørger for ekstra motivation
Horecki fortæller at strategien er, at han altid forsøger at spille det bedste poker han kan, og går efter at vinde alle chips’ne på sit bord og den helt store motivation er altså konkurrence-elementet i at gå efter leaderboard sejren. Men det er dog ikke den eneste motivation, afslører Horecki.
Hvert år søger Horecki nemlig at indgå en række prop bets for at øge motivation yderligere:
“Ja, det er en tredje måde at holde motivationen. Men selvfølgelig, når buy-ins er små er prop bets’ne som regel også små, men det er rart at vinde dem. Desværre bliver det sværere hvert år at få action, fordi folk ved, at jeg vil gøre mit bedste for at vinde igen”, siger den hårdtarbejdende polak til Pokerstrategy.com.
Horecki giver også et par gode råd med på vejen til folk, som kunne ønske sig at klare sig ligeså godt som ham i MicroMillions:
“Jeg tror mental og fysisk forberedelse er altafgørende for alt slags poker. Her er felterne enorme, men stukturen er normalt så hurtig, at spillerne buster hurtigt ud. Jeg tror, at for at vinde MicroMillions leaderboarded er mental forberedelse endnu mere vigtig. Du er nødt til at sove og være klar til at bruge masser af timer foran skærmen”.
Folk laver for mange fejl
Lytter man ikke til Horeckis gode råd, ender man hurtigt med at lave nogle af de mange fejl, som polakken siger, han ser ved bordene:
“Folk laver alle slags fejl: bluffer for meget, overvurderer deres hænder, spiller for mange hænder, slowplayer gode men sårbare hænder. Det er naturligt på small stakes, og vi skal ikke bebrejde dem for det, men i stedet prøve at udnytte det til vores fordel”, afslører Horecki, som også siger at 95% af felterne er amatørspillere, som er der for at have det sjovt og ikke spiller poker hver dag. Derfor er felterne så bløde, og man ser mange underlige beslutninger, bad beats og syge hænder.
Også her har Horecki et godt råd til de andre pro’er: “Professionelle spillere skal sørge for at hobbyspillerne har det sjovt for at holde dem i spillet. Så når de gør noget ikke særligt smart og er heldige mod os, burde vi sige “nice hand” og komme videre.
Du kan læse hele interviewet med Marcin Horecki her.