Poker-akvarium skal gøre finaleborde mere tilskuervenlige

Lige siden Alexandre Dreyfus i 2013 tiltrådte som direktør i Global Poker Index, har man arbejdet intensivt på at “sportificere” poker – altså bringe kortspillet op på niveau med mere traditionelle sportsgrene. Den aller største barriere har imidlertid altid været det faktum, at poker har egnet sig enormt dårlig til at være en tilskuersport, fordi et live publikum selvsagt ikke har kunne få adgang til holecards MENS hænderne udspilles.

Den problematik har man måske nu taget de første spæde spadestik til at gøre op med. I hvert fald hvis man skal tro Global Poker Index’ pressemeddelelse her til morgen, hvor de fortæller om deres nyeste påfund: ‘The Cube’.

The Cube er en arena specialdesignet til livepoker, hvor spillerne i et op til 6 x 6 x 6 meter stort akvarium er fuldkommen afskærmet fra at kunne se og høre eventuelle store menneskemængder, der måtte overvære spillet. Den 11 tons tunge kube er fremstillet af samme slags glas, der blandt andet The Cube01bruges til politiets forhørsrum. På den måde er det med den rigtige belysning fuldkommen umuligt for deltagerne at kigge ud, mens et publikum kan følge begivenhedernes gang nøje. Desuden er boksen fuldkommen lydisoleret, hvorfor tilskuerne hører tabletalk, lyden fra chips der shuffles og dealerens dissenser ved hjælp af en række installerede mikrofoner.

Selve kuben kan desuden fungerer som en multimedieskærm, hvor der kan vises hænder, statistik eller live kamerabilleder på, eller slet og ret bruges som overflade til lysshow eller lignende før eller efter en begivenhed. Desuden er The Cube ganske transportabel. På to dage kan det enorme akvarium sættes op stort set hvor som helst i verden, og agere scene for finaleborde i nogle af verdens største turneringer.

Læs også: Ny pokerliga vil gøre onlinechefer til verdensstjerner

 

The Cube forventes at blive taget i brug for første gang i forbindelse med Global Poker League, der skydes i gang i januar måned 2016. Hvor mange afdelinger af ligaen der vil blive afviklet i kuben, vides endnu ikke.

Du kan se flere billeder og læse yderligere om The Cube i denne præsentation.