Stakedeal gjorde Simon Rønnow til en af verdens bedste tourgrindere

Simon Rønnow Pedersen er ikke bare en af landets mest succesfulde online pokerspillere. Han er også staket, har altid været det, og er overbevist om, det har gjort ham til den spiller, han er i dag.

Under det russiskklingende nick ’Igorkarkarof’ er 23-årige Simon Rønnow Pedersen blevet en af de mest respekterede turneringsgrindere på nettet. Han står noteret for 111 turneringssejre, og har gevinster for næsten 15 millioner kroner, men de er ikke alle røget i egen lomme. Lige siden han for alvor tog hul på levevejen som professionel pokerspiller, har han nemlig haft en staker, der velvilligt har stillet med en bankroll, hvis han mødte modgang, mod at få en del af overskuddet i de gode tider. En manøvre der bestemt ikke er unormal i pokerverdenen, men som meget få snakker højt om.

Simon Rønnow har imidlertid aldrig forsøgt at skjule det faktum, at han har en backer, og han undrer sig over, at så mange af hans kollegaer tilsyneladende finder det skamfuldt at være staket.

”Det er som om, staking er ilde set i pokerverden. Mantraet er simpelthen, at hvis man er dygtig nok til at slå spillene, så bør man også have pengene til at lægge en rulle selv, så man ikke skal dele profitten med en backer. Sådan ser jeg overhovedet ikke på det. Der er i stedet en pris, jeg betaler for sikkerhed og sparring, og det har jeg det faktisk rigtig godt med”, fortæller han.

En gylden chance

IgorK2Simon Rønnows nuværende stakingaftale kom i hus tilbage i 2013, på et tidspunkt hvor han havde svært ved for alvor at slå igennem med onlinepokeren. Heldigvis blev han introduceret for en østrigsk SNG hyperturbo-regular, der søgte nye heste i stalden.

”Jeg var netop kommet ud af en række mere eller mindre succesfule stakingforløb, før jeg igennem venner blev sat i kontakt med en østrigsk SNG-spiller. Han kunne tilbyde mig en 50/50-deal med muligheden for et endnu bedre cut, hvis resultaterne viste sig. Siden har vi revideret vores deal hvert halve år, og i dag hedder fordelingen cirka 67/33 i min favør, mens jeg stadig får alle bonusser. Det er naturligvis en rigtig flot aftale”, fortæller han.

Stakingforløbet har i dag været i gang i snart tre år. På de tre år er den danske pokerspiller gået fra at være en midstakesgrinder, der forsøgte at bide sig fast, til at være fast inventar i top 20 på Pocketfives’ rangliste over verdens bedste online turneringsspillere. Det skyldes både den medfølgende coaching, men også at han allerede tidligt fik lejlighed til at prøve kræfter mod nogle af nettets allerbedste, mener Simon Rønnow selv.

”Helt fra starten fik jeg coaching af min backer. Han er 6-max hyper-SNG-spiller, og fik for alvor strammet mit turbospil med 25 til 8 big blinds op. Efterfølgende har han hjulpet med at betale for mine timer hos andre coaches, så det har naturligvis betydet rigtig meget for mit spil. Derudover har jeg lagt rigtig meget off-table-arbejde, hvilket har været en stor gevinst, og så fik jeg jo også muligheden for at komme op og spille de dyrere turneringer hurtigt, hvilket for alvor satte min udvikling i gang, når jeg på daglig basis sad til bords med de bedste”, forklarer han.

Hjulpet gennem downswing

I 2014 begyndte de store turneringssejre for alvor at indfinde sig. I september måned fik silkeborgenseren sit største resultat til dato, da han vandt Sunday Supersonic foran 1.726 modstandere til $64.219, mens der i november måned både blev føjet et Sunday 500-finalebord og en Big $109-sejr til CVet. Det momentum holdt Simon Rønnow fast i ved indgangen af 2015, men røg så ind i sit hidtil største downswing nogensinde.

Downswing

Over otte måneder og 5.000 turneringer kæmpede Simon Rønnow med et $100.000 downswing, før han i september sidste år for alvor fik vendt bøtten.

”Over otte måneder kunne jeg slet ikke få fat. Jeg grindede stadig, men resultaterne udeblev, og pludselig havde jeg gravet mig selv i et $100.000 hul”, husker han.

Her blev det dog for alvor Simon Rønnows redning, at der stod en opmuntrende staker med dybe lommer, husker han.

”Selvom man ikke står med det gigantiske tab selv, så er der jo heller ikke ligefrem nogen udbetalinger i vente, hvis ikke man vinder noget. I otte måneder gik jeg således på arbejde, uden at få udbetalt ”løn”, og til sidst var finanserne simpelthen sluppet op. Heldigvis var jeg dog blevet så gode venner med min backer, at han gerne udbetalte mig et ”forskud”, så jeg kunne betale for de basale leveomkostninger, selvom jeg stadig kæmpede online. Der betød stakedealen altså, at jeg kunne sove nogenlunde roligt om natten, og ikke behøvede frygte, at jeg skulle gå fra hus og hjem”, siger han.

Siden satte Simon Rønnow dog for alvor efterbrænderen på, og formåede på få måneder ikke bare at grave sig ud af hullet, men at sikre sig et af sine bedste år med små $150.000 i profit.

Læs også:

Simon Rønnow kravler op som verdens syvendebedste

Tableselection er et must

Downswinget lærte også Simon Rønnow, at selvom man er en af verdens bedste turneringsspillere, så bliver man stadig nødt til at vælge sine kampe.

”I og med min staker var SNG-spiller, og ikke kendte til turneringslandskabet, havde jeg frit valg på alle hylder. Mens niveauet generelt er lavere eurosites, så er der dog visse turneringer på Stars, som jeg har måttet erkende, ikke er min tid værd. Tirsdagens udgave af $320 6-max turneringen er for eksempel rigtig hård, fordi mange regulars alligevel er online for at spille Super Tuesday, så den går jeg udenom, selvom jeg gladelig spiller den samme turnering om onsdagen eller om fredagen. Det er samme historie med $109 og $215 rebuyturneringerne om søndagen”, fortæller han.

Ligesådan betyder WCOOP, TCOOP og SCOOP heller ikke nødvendigvis, at Simon Rønnow sidder bundet til computeren i samme grad som mange af sine MTT-kollegaer.

”I de skrappeste felter som i de dyre rebuyturneringer ved COOP-serierne breaker jeg måske kun even, så hvorfor overhovedet spille dem? Jeg har ingen interesse i at flippe en mønt om $2.000 eller mere”, slår han fast.

Simse

Simon Rønnow har onlinegevinster for mere end $2,1 millioner, men har også et par liveresultater til sit navn. I 2014 vandt han en EPT Wien sideeevent for €73.750.

Frie tøjler

Selvom aftalen rent økonomisk er svært tilfredsstillende for Simon Rønnow, så er det mindst lige så vigtigt for silkeborgenseren, at der er frie tøjler i forhold til hvad og hvor meget der skal spilles.

”Jeg ved, jeg har været rigtig heldig med at lande en god stakingaftale. Rigtig mange deals indeholder krav om volume, men sådan er det ikke for mig. Den seneste uges tid har jeg dels været småsyg, men har også gerne ville prioritere min kæreste og nogen aktiviteter uden for pokeren, så der har jeg simpelthen holdt en pause. Det er selvsagt enormt rart, at jeg ikke behøver at tvinge mig selv foran computeren, når jeg ikke er motiveret”, siger han.

Det er også en af grundene til, at Simon Rønnow på ingen måde har travlt med at komme ud af sin stakingaftale, selvom 2016 er begyndt lige så godt som 2015 sluttede.

”Dels er jeg blevet enormt gode venner med min backer, men jeg ved også, at det bliver svært at komme ud og finde en lignende deal på nuværende tidspunkt. Han har givet mig så gode vilkår, fordi han har villet holde på mig, og det har givet mig motivationen til at blive bedre og bedre. Hvis jeg vandt Sunday Million tre uger i træk, og pludselig havde $250.000, der kunne ryge i min egen onlinerulle, så ville jeg overveje at flyve solo, men som det ser ud nu, er jeg både glad og tilfreds”.

12769489_10208590993310739_1708122426_n

Årets to første måneder har været rigtig gode ved Simon Rønnow, der har vundet $46.501 over 347 turneringer.